توسط دانشمند ایرانی انجام شد

نخستین عمل كاشت الكترود در مغز برای ترك اعتیاد

نخستین عمل كاشت الكترود در مغز برای ترك اعتیاد

لیمو بلاگ: پژوهشگران موسسه علوم اعصاب راكفلر و دانشكده پزشكی دانشگاه وست ویرجینیا به سرپرستی دكتر ˮعلی رضاییˮ برای اولین بار در آمریكا از كاشت الكترود در مغز یك بیمار مبتلا به اعتیاد به مشتقات تریاك برای تحریك عمیق مغزی و در نهایت ترك اعتیاد استفاده كردند.


به گزارش لیمو بلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از انگجت، محققان موسسه علوم اعصاب راكفلر و دانشكده پزشكی دانشگاه وست ویرجینیا به سرپرستی دكتر "علی رضایی" نخستین آزمایش بالینی تحریك عمقی مغز برای ترك اعتیاد به مواد افیونی را در ایالات متحده انجام دادند.
این روش برای كسانی كه تمام روش های دیگر درمان را تجربه كرده اند اما هنوز هم از مصرف مواد افیونی رنج می برند، در نظر گرفته شده است.
اولین بیمار آمریكایی كه این روش روی وی انجام گرفت، یك مرد 33 ساله دارای یك دهه سابقه سوء مصرف مواد افیونی، اوردوز و ترك موقت و بازگشت چندباره به مصرف مواد مخدر است.
تحریك عمیق مغزی یا "DBS" نوعی جراحی است كه چند الكترود را درون مغز و در مراكز خودكنترلی و لذت مغز بیمار قرار می دهند. سپس یك دستگاه خارجی برای قطع رفتارهای مغزی رایج بیمار مانند هوس به مصرف مواد مخدر یا وسواس فكری پالس های الكتریكی به الكترودها می فرستد.
در مورد درمان اعتیاد به مشتقات تریاك، محرك ها مغز بیمار را آموزش می دهند تا دیگر هوس مواد مخدر نكند.


دكتر رضایی می گوید: اعتیاد یك بیماری مغزی است كه مراكز پاداش در مغز را شامل می شود و ما باید برای كمك به كسانی كه به شدت تحت تأثیر اختلال در مصرف مواد افیونی هستند، فناوری های جدیدی كشف و ابداع نماییم.
فناوری DBS هم اكنون مورد تأیید FDA(سازمان غذا و داروی آمریكا) است و برای معالجه بیماری پاركینسون، اختلال افسردگی حاد و صرع مورد استفاده قرار می گیرد و نتایج امیدوار كننده ای را نشان داده است.
به گفته پژوهشگران موسسه علوم اعصاب راكفلر، منطقه ویرجینیای غربی بالاترین میزان مرگ و میر را در اثر مصرف بیش از اندازه مواد مخدر دارد.
انستیتوی ملی سوء مصرف مواد مخدر آمریكا می گوید مرگ بر اثر مصرف بیش از اندازه مواد مخدر(اوردوز) در ایالت ویرجینیا در سال 2017 به میزان 49.6 نفر در 100 هزار نفر رخ داده است. این درمان جدید در نهایت اگر توسط FDA تصویب شود، از آنجائیكه بحران اعتیاد به مواد افیونی رو به رشد است، به نظر می آید یك چاره ضروری باشد.




منبع:

1398/08/16
11:19:07
5.0 / 5
4410
تگهای خبر: پزشكی , پژوهش , دانشگاه , سازمان
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳