با تلاش محققان پژوهشگاه زلزله؛

امكان تست سازه های بلند مرتبه در كشور فراهم گردید

امكان تست سازه های بلند مرتبه در كشور فراهم گردید

به گزارش لیمو بلاگ مدیر آزمایشگاهای پیشرفته زلزله پژوهشگاه بین المللی زلزله با اشاره به اینكه با راه اندازی این آزمایشگاه امكان انجام تست سازه ها برای سازه های بلند مرتبه در كشور فراهم گشته است، اظهار داشت: در گذشته این تست ها با هزینه ۲۵۰ هزار دلار در امریكا انجام می شد.


به گزارش لیمو بلاگ به نقل از ایسنا دكتر مرتضی بسطامی در حاشیه انجام بزرگترین آزمایش تیر به ستون دنیا در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مجموعه آزمایشگاه های پیشرفته زلزله در سالهای اخیر بوجود آمده كه به جرات می توان گفت این آزمایشگاه ها جزو ۱۲ آزمایشگاه بزرگ مهندسی زلزله دنیا است.
وی با اشاره به اینكه این آزمایشگاه در غرب آسیا و خاورمیانه جزو نخستین آزمایشگاه پیشرفته زلزله است، اظهار نمود: این آزمایشگاه ه پارسال به بهره برداری رسید.
وی با اشاره به آزمایش انجام شده در این آزمایشگاه، اظهار داشت: تست امروز یكی از تست های اتصال یكی از برج های تهران با ارتفاع ۱۲۷متر و در مساحت ۱۵۲ هزار متر مربع مربوط به مجتمع ایرانشهر است.
بسطامی اظهار داشت: با عنایت به بحث مقاومت در مقابل زلزله و ریسك مخاطرات در تهران كه ریسك بالایی برای آن متصور هستیم، نیازمند ضوابط و معیارهای فنی برای سازه ها هستیم كه طبق استانداردها عملاً جوابگو باشد.
وی ادامه داد: از آنجایی كه این پروژه در ابعاد بزرگ و فراتر از یك سازه معمولی است، طبق آئین نامه ها این سازه ها ملزم به انجام تست هایی هستند و این در شرایطی است كه تا كنون در كشور امكان انجام چنین تست هایی را نداشتیم، به همین علت یا انجام نمی شد یا در موارد خاص به كشورهای دیگر با هزینه های بالا ارسال می شد.
مدیر آزمایشگاه های پیشرفته پژوهشگاه زلزله با اشاره به اینكه این تست ها در كشورهای آمریكایی و اروپایی انجام می شود، اظهار داشت: هزینه این تست ها ۲۵۰ هزار دلار است كه خوشبختانه این تست ها با كمتر از یك دهم كشورهای خارجی، در این آزمایشگاه انجام می شود.
وی با اشاره به اینكه این تست ها از دو جنبه برای ما مهم می باشد، اظهار نمود: ایجاد ظرفیت و دانش فنی انجام این تست یكی از این جنبه ها است و جامعه مهندسی در پروژه های مهم می توانند از خدمات این آزمایشگاه بهره مند شوند، ضمن آنكه مانع خروج ارز می شود.
وی با تاكید بر اینكه تمام تجهیزات مورد استفاده در این آزمایشگاه در كشور تولید شده است، خاطرنشان كرد: در راه اندازی این آزمایشگاه قویترین متخصصان پژوهشگاه زلزله مشاركت داشته اند و طراحی و ساخت دیوار عكس العمل و كف ضخیم با مشخصات خاص همچون دستاوردهای این محققان است.
بسطامی افزود: این آزمایشگاه بر مبنای آخرین استانداردهای ژاپن و آمریكا و اروپا ساخته شده است.
وی در مورد استاندارد بودن خدمات آزمایشگاه، توضیح داد: خدمات این آزمایشگاه دارای استانداردی است كه بر مبنای آن اگر به اعداد تاكید شده برسیم، نتایج تست قابل قبول است و ما نتایج را به مجامع بین المللی عرضه می كنیم؛ چون این بزرگترین تست در دنیاست.

بسطامی، داده های به دست آمده را قابل كاربرد در طراحی و ساخت داده های بزرگ دانست و اظهار داشت: بر مبنای نتایج می توان نتیجه گرفت كه از چه سازه ای استفاده نماییم و یا طراحی انجام شده مقاوم برابر زلزله است یا خیر.
به قول وی، برج هایی كه از سیستم صفحات كناری استفاده كنند، می توانند از نتیجه آزمایش بهره ببرند.
وی عنوان كرد: نیروی وارد شده به ستون در این آزمایشگاه پیشرفته ۲۴۰ تن است و نتاج این تست ها به ما نشان داده است كه در صورت رخداد یك زلزله بزرگ ستون ها چگونه شكسته می شوند و كمك می نماید در طراحی ها ضخامت را درست انتخاب نماییم و در نهایت برجی ایمن در مقابل زلزله بسازیم.
مدیر آزمایشگاهای پیشرفته زلزله پژوهشگاه بین المللی زلزله با اشاره به برج در حال ساخت اداری تجاری در یكی از نقاط تهران اظهار داشت: این تست روی این ساختمان اجرایی می شود.
وی اظهار داشت: در صورتیكه ستون ها در مقابل نیروی ۱۷۰ تن مقاومت كنند، قادر به مقاومت در مقابل یك زلزله شدید در تهران هستند.



1398/03/01
18:21:16
5.0 / 5
4448
تگهای خبر: بین المللی , پژوهش , تولید , خدمات
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳