روسیه برای یافتن راهکار مسایل فناورانه خود به ایران رجوع می کند
به گزارش لیمو بلاگ، رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی اظهار داشت: کشورهای قدرتمندی مثل روسیه، برای یافتن راهکار خیلی از مسایل فناورانه خود به ایران رجوع می کنند و این ناشی از اقتدار دانشی و فناورانه است.
به گزارش لیمو بلاگ به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، سعید سرکار رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری، ضمن اشاره به نقش تحول آفرین و اثرگذار نیروی انسانی در اقتدارآفرینی فناورانه کشور اظهار داشت: فعالان شرکتهای دانش بنیان، متخصصان و نخبگان ما، بنیان گذاران و ستون های محوری اقتدار فناورانه و علمی هستند که این اقتدار فناورانه، پایه و زیرساخت اقتدار ملی است.
وی ضمن اشاره به نقش اقتدار علمی و فناوری در اقتدار ملی اظهار داشت: زمینه ساز اقتدار ملی، اقتدار در اقتصاد است و در صورت استفاده از ظرفیتهای نخبگان و متخصصان برای توسعه فناوری و تقویت اقتصاد دانش بنیان، شاهد تحول در اقتدار ملی خواهیم بود.
سرکار با بیان اینکه اقتدار ملی، برآیند مؤلفه های اقتداری مختلفی همچون نظامی، دیپلماسی، اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و دیگر اقتدارها است، اظهار داشت: هریک از مؤلفه های اقتدارآفرین، سهمی در اقتدار ملی و جایگاه جهانی یک کشور در بین سایر کشورها دارند؛ اما بر این باورم، آنچه که امروز زیربنا و پایه تمام مؤلفه های اقتدارآفرینی است، اقتدار علمی، فناورانه و نوآورانه است که با تاکید بر نیروی انسانی متخصص، خلاق و نوآور محقق می شود.
وی ضمن اشاره به نقش فعالان شرکتهای دانش بنیان و فناور، در ساخت اقتدار ملی اظهار داشت: در زمینه و صحنه بودن یک ملت و پشتیبانی از حاکمیت، سازنده اقتدار ملی است اما آنچه که سنگ زیربنا و سازنده ابن اقتدار ملی می شود، فناوری و نوآوری شرکتهای دانش بنیان است.
سرکار، در ادامه اظهار داشت: اقتدار نظامی ما امروز به واسطه سلاح های مرسوم و ادوات نظامی نیست، بلکه این اقتدار نظامی نشأت گرفته از اقتدار فناورانه است و خوشبختانه امروز، ایران اسلامی در جایگاهی تثبیت شده قرار دارد، می تواند اثرگذاری جهانی داشته باشد و به اذعان همگان، به سطح بالایی از بازدارندگی رسیده که این مهم، مرهون اقتدار فناورانه است.
وی با بیان اینکه در دنیای امروز، مهم ترین و ارزشمندترین غنیمت جنگی دشمنان، نیروی انسانی متخصص و توانمند است، افزود: در یک جنگ تمام عیار، دشمن به دنبال مهم ترین و ارزشمندترین غنیمت جنگی کشورها است و امروز، نیروی انسانی متخصص و دانشمند یک کشور، بعنوان ارزشمندترین غنیمت جنگی بحساب می آید. مثال های گوناگونی وجود دارد که متخصصان و دانشمندان تراز اول، بعنوان غنایم جنگی توسط آمریکا و اروپا مصادره شدند و در عین حال می بینیم برای صدمه زدن به کشورهای رقیب، دانشمندانشان را ترور می کنند. واقعیتی که نشان داده است که تسلط یک کشور به دانش و فناوری به واسطه نخبگانش، به صورت مستقیم بر اقتدار ملی و جهانی آن کشور تاثیر گذار است.
رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی، در ادامه بیان نمود: در زمینه حفظ سرمایه های نخبگانی و جذب این نخبگان، غفلت های بسیاری صورت گرفته در حالیکه رهبر معظم انقلاب، به صورت مکرر بر حفظ و پشتیبانی از نخبگان تاکید دارند. باید چشمانی بینا و گوش هایی شنوا وجود داشته باشد تا اهمیت نیروی انسانی نخبه و متخصص کشور را به خوبی درک کند و در راه پشتیبانی از این سرمایه ارزشمند، گام بردارد.
به گفته سرکار، اقتدار مبتنی بر فناوری، خلاقیت و نوآوری، زمینه ساز یک اقتصاد پویا و رو به رشد خواهد شد که در نهایت، اقتدار ملی را به ارمغان می آورد. هیچ کشوری با تاکید بر اقتصادی مبتنی بر منابع خام، که اقتصادی ناپایدار و میرا است، نمی تواند زنده بماند. متخصصان و دانشمندان یک کشور با نوآوری خود می توانند به اقتصاد جان جدیدی ببخشند. رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی اظهار داشت: امروز کشورهای قدرتمندی همچون روسیه، برای یافتن راهکار خیلی از مسایل فناورانه خود به ایران رجوع می کنند و این یک افتخار و ناشی از اقتدار دانشی و فناورانه است. مقام معظم رهبری بعنوان عالی ترین مقام بر این اقتدار فناورانه، از مسیر افزایش سهم پژوهش و فناوری، تاکید دارند؛ اما ضروری است در لایه های مختلف حکمرانی و اجرایی، بر اهمیت این مورد توجه گردد.
منبع: limooblog.ir
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب