دبیر فرهنگستان علوم پزشكی تاكید كرد؛

لزوم استفاده از هوش مصنوعی در حوزه پزشکی

لزوم استفاده از هوش مصنوعی در حوزه پزشکی

به گزارش لیمو بلاگ، عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی تصریح کرد: اگر می خواهیم در آینده هم مردم برای درمان در کشور خودمان بمانند و ناچار به سفر به خارج نشوند باید از هوش مصنوعی استفاده نماییم.



به گزارش لیمو بلاگ به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، برنامه علمی کاربرد پزشکی فرد محور در بالین، با حضور معاون علمی رئیس جمهور در محل فرهنگستان علوم پزشکی اجرا شد.
امامی رضوی، دبیر فرهنگستان علوم پزشکی کشور طی سخنانی در این جلسه با اشاره به این که فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی کارهای متنوعی دارد؛ اظهار داشت: در فرهنگستان علوم پزشکی، ۱۸ گروه علمی و کارگروه ویژه فعالیت می نمایند و عمده کار کارگروه ها همگرایی در موضوعات با یکدیگر است که مصداق آن برنامه ای است که امروز با مبحث " پزشکی فرد محور" با محوریت گروه آموزش و اخلاق پزشکی اجرا شد.
وی، پزشکی فرد محور را بحث بسیار مهمی در حوزه پزشکی دانست و اظهار داشت: کشورهای منطقه بشدت دراین زمینه فعالیت می نمایند و ما نباید دراین زمینه از آنها عقب بمانیم.
در ادامه، باقر لاریجانی رئیس گروه فلسفه، اخلاق پزشکی و علوم زیستی فرهنگستان علوم پزشکی در مورد جایگاه پزشکی فرد محور در بالین و ارتقای سلامت اظهار داشت: رویکرد جدیدی وارد حوزه پزشکی شده است که بنظر می رسد درحال پیمودن سیر تکاملی خود است و هنر علم پزشکی اینست که متناسب با شرایط متفاوت، بتوانیم سفارش های مناسب عرضه دهیم و درمان بیماری متناسب با شرایط بیمارباشد. همینطور در پزشکی فرد محور ما تنها به خصوصیت های بالینی فرد توجه نمی نماییم، بلکه عناصر و اطلاعات ژنتیکی فرد و سایر اطلاعات فردی یک بیمار را در نظر می گیریم و بر مبنای آنها سفارش های درمانی لازم را عرضه می دهیم.
لاریجانی اضافه کرد: نکته دیگری که در پزشکی فردمحور وجود دارد اینست که درمان هر بیمار بر مبنای خصوصیت های فرد به صورت هدفمند عرضه می شود و می توانیم پیشبینی و پیشگیری بیماریها را هم انجام دهیم.
رئیس گروه فلسفه، اخلاق پزشکی و علوم زیستی فرهنگستان علوم پزشکی بیان کرد: ما با اطلاعات درمانی بهتر، می توانیم از این مرگ و میر جلوگیری نماییم.
در ادامه، حسینعلی شهریاری، عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی و رئیس کمیسیون بهداشت، درمان مجلس شورای اسلامی با اعلان اینکه متاسفانه امروز در کشورمان درحال عرضه یک طب قدیمی هستیم و در این سال ها رویکرد ما به پزشکی فرد محور تغییری نکرده است؛ اظهار داشت: هم اکنون در حوزه درمان با چالش های بسیاری رو به رو هستیم چون که برخی افراد نسبت به یک دارو واکنش خوبی نشان می دهد، درحالی که یک بیمار دارو را مصرف کرده و حالش خوب می شود.
شهریاری اضافه کرد: در صورتیکه بیشتر از ۱۰ سال از سیاست های کلی سلامت ابلاغی از جانب مقام معظم رهبری می گذرد و در این رابطه جلسات زیادی هم برگزار شده؛ اما تابحال اجرایی نشده است.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بیان کرد: متاسفانه همچنان مطالب درسی، کتاب ها و تدریس دانشگاهی ما قدیمی است و تغییرات جزئی داشته است و ما احتیاج به تجدید نظر در حوزه آموزش پزشکی داریم و امروز که به شروع یک دولت جدید نزدیک می شویم باید سیاست های کلی سلامت را الگو قرار داده و باتوجه به آن کار نماییم و اگر می خواهیم عقب نمانیم باید پزشکی سنتی را کنار گذاشته و طبق سیاست های کلی سلامت که شاید احتیاج به بازبینی باتوجه به نیاز روز جامعه داشته باشد، عمل نماییم.
به گفته او نخبه های زیادی در کشور وجود دارند که با کمک آنها می توانیم پیشرفت های چشم گیری را در حوزه سلامت و درمان شاهد باشیم.
شهریاری در انتها اشاره کرد: در بعضی از کشورهای پیشرفته، به کمک هوش مصنوعی بیماری تشخیص داده می شود و راهکارهای مناسب به بیمار عرضه می شود. ما باید خودمان را به این علم برسانیم، در غیر این صورت مردم برای داشتن درمان سریع تر به کشورهای خواهند رفت.

1403/04/05
20:48:45
5.0 / 5
275
تگهای خبر: پزشكی , تدریس , دانش بنیان , دانشگاه
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴