اصلاح داروی شیمی درمانی برای فرار از سد خونی مغز

اصلاح داروی شیمی درمانی برای فرار از سد خونی مغز

به گزارش لیمو بلاگ، محققان نشان دادند که با طراحی نوعی نانوذره میتوان داروی شیمی درمانی اصلاح شده را به میتوکندری سلول های سرطانی رساند.



به گزارش لیمو بلاگ به نقل از مهر، دانشمندان خوش بین هستند که روش آنها که نتایج جالب توجهی در مدلهای بالینی به دنبال داشته، در نهایت بتواند برای درمان متاستاز مغز و تومورهای اولیه سرطان پستان با یک درمان واحد استفاده گردد.
سانتا دار و همکارانش از مرکز جامع سرطان در دانشکده پزشکی دانشگاه میامی، نانوذره ای بوجود آورده اند که قادر به عبور از سد خونی مغزی است. هدف آنها از بین بردن تومورهای اولیه سرطان پستان و متاستازهای مغز با یک درمان واحد است. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که این روش در کاهش اندازه تومورهای پستان و مغز مؤثر است.
متاستازهای مغز بیشتر از تومورهای جامد مانند سرطان پستان، ریه و روده بزرگ بوجود می آیند و اغلب به سختی میتوان نشانه های اولیه آنرا تشخیص داد. هنگامی که سرطان مغز توسعه پیدا می کند، درمان آن می تواند دشوار باشد. یکی از علل آن تا حدودی سد خونی مغز است؛ غشای تقریبا غیرقابل نفوذ که مغز را از بقیه بدن جدا می کند.
این نانوذرات امکان دارد در آینده برای درمان متاستازها و در درمان تومور اولیه به صورت همزمان مورد استفاده قرار گیرد.
محققان با بارگذاری ذرات با دو ترکیبی که میتوکندری را هدف قرار می دهند، نشان دادند که روش آنها می تواند تومورهای پستان و مغزی را در مطالعات بالینی کوچک کند.
در این روش جدید از نانوذرات ساخته شده از پلیمر تخریب پذیر استفاده شده است. از آنجاییکه سلول های سرطانی غالباً نسبت به سلول های سالم شکل متفاوتی از متابولیسم دارند، متابولیسم آنها می تواند راهی مؤثر برای از بین بردن تومورها بدون صدمه رساندن به سایر بافت ها باشد.
به نقل از ستاد نانو، یکی از این داروها، نسخه اصلاح شده از یک داروی شیمی درمانی کلاسیک، به نام سیس پلاتین است که با صدمه رساندن به DNA در سلول های به سرعت درحال رشد، سلول های سرطانی را از بین می برد و رشد آنها را به صورت مؤثری متوقف می کند. اما سلول های تومور می توانند DNA خویش را ترمیم کنند و گاهی اوقات منجر به مقاومت به سیس پلاتین می شوند.
محققان این دارو را اصلاح کردند تا هدف خویش را از DNA هسته، به DNA میتوکندری تغییر دهد. میتوکندری ها منبع انرژی سلول های ما هستند و حاوی ژنوم های بسیار کوچک تر هستند و مهم تر از آن برای اهداف درمانی سرطان، آنها ماشین آلات ترمیم DNA را ندارند.

1403/03/01
08:53:49
5.0 / 5
387
تگهای خبر: پزشكی , دانشگاه
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳