بذر کدوی ایرانی تولید می شود
به گزارش لیمو بلاگ رییس کارگروه زیست بانکها در ستاد توسعه زیست فناوری اظهار داشت: پژوهشگران در یک شرکت دانش بنیان درصدد هستند که بذر کدوی ایرانی را تولید کنند که این اقدام با استقبال کشاورزان مواجه گردید.
دکتر محمد جعفرآقایی رییس مرکز ملی مدیریت منابع ژنتیکی کشاورزی و منابع طبیعی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تخم کدو آجیلی به سبب دانه های آن برای مصرف بعنوان آجیل کاشته می شود و خود کدو بعنوان غذای دام مورد استفاده قرار می گیرد و مصرف نمی گردد.
وی اضافه کرد: فرم این کدو ها بطور معمولی اغلب کشیده و بلند و همانند خربزه و زرد رنگ و گاهی سبز و برخی اوقات کمی گرد است.
رییس کارگروه زیست بانکها در ستاد توسعه زیست فناوری، افزود: در هر هکتار زمین ۶ تا ۹ کیلوگرم بذر کدو آجیلی برای کاشت نیاز است که این مقدار کاشت منجر به برداشت ۲۰ تن کدو قابل برداشت می شود؛ از این مقدار ۷۰۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم دانه های قابل استفاده کدو آجیلی به دست می آید و ضایعات کدوها خوراک دام می شود.
جعفرآقایی اظهار داشت: تولید کدوی آجیلی که یکی از پر طرفدارترین محصولات در کشور است، به طور سنتی در نواحی آذربایجان تولید می َشود.
وی اضافه کرد: همین طور بذوری که کشاورزان می کاشتند از کیفیت خوبی برخوردار نبود که در همین راستا یک شرکت دانش بنیان پیشنهاد کرد رقم کدوی آجیلی تولید نماید.
وی با اعلان اینکه این کدوی آجیلی نیز در قالب یک پروژه بصورت پایلوت اجرائی شده است، بیان کرد: هم اکنون تولید این رقم دو نسل پیش رفته و اکنون نیز بذور اولیه تولید شده با استقبال خوب کشاورزان روبرو شده است.
وی اظهار داشت: مقرر است این شرکت تا دو سال آینده، رقم تجاری کدوی آجیلی به تولید برساند. بذر کدوی تخم اجیلی از گونه هایی است که تا حالا شرکتی به سمت تولید تجاری آن نرفته و کاملا موضوعی جدید خواهد بود.
منبع: limooblog.ir
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب