رئیس كمیته علمی مقابله با كرونا:

تبدیل ایران به قطب تولید واكسن در دنیا

تبدیل ایران به قطب تولید واكسن در دنیا

به گزارش لیمو بلاگ رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا اظهار داشت: تا شهریور سال آینده واکسن ایرانی کرونا در انواع مختلف به تولید می رسد و ما به عنوان قطب تولید واکسن در دنیا محسوب خواهیم شد.



به گزارش لیمو بلاگ به نقل از مهر، دکتر مصطفی قانعی امروز در نشست «ترویج علم با موضوع تشریح روش های ساخت واکسن کرونا» که توسط جایزه مصطفی (ص) به صورت آنلاین برگزار شد، اظهار داشت: مدیریت تامین واکسن از لحاظ تولید در کشور از حدود اسفند ماه شروع شد و الان چندین پلت فرم توسط پژوهشگران در حال پیگیری است.
وی اضافه کرد: بعضی نظریات وجود داشت که کرونا بعد از سه الی چهار ماه زایل می شود و ممکنست اپیدمی در کشور به وجود نیاید اما این اپیدمی به وجود آمد و ما در عین حال، اقدامات برای تولید واکسن را شروع کردیم.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با تاکید بر اینکه همین طور همزمان پشتیبانی از دانش بنیان ها در امتداد تولید واکسن انجام شد، اظهار داشت: هم اکنون شرکت های دانش بنیان و سایر شرکتها به چهار تا پنج شیوه در امتداد تولید واکسن ورود پیدا کرده اند.
قانعی درباب اینکه برخی از مردم معتقدند هنوز برای ما معین نیست که این واکسن متناسب چه گروه سنی است؟ اضافه کرد: حالا می بینیم که تعدادی از واکسن ها در بعضی از سنین مشکلاتی را ایجاد کرده و این مساله ایجاب می کند که از واکسن های دیگر استفاده کنند.
به گفته رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا، پیش بینی می شود که در خرداد ماه در حوزه واکسن به نتیجه برسیم و واکسیناسیون در کل کشور را داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه در حوزه تولید واکسن اینگونه نیست که بتوان واکسن های متنوع را از سایر کشورها تهیه کرد، اظهار داشت: بدین جهت باید انواع واکسن ها مختص کشور تولید شود و موجود باشد.
قانعی با اعلان اینکه در خرداد ماه وضعیت واکسیناسیون کشور مشخص خواهد شد، اظهار داشت: هم اکنون این برنامه واکسیناسیون مبتنی بر یک برنامه است و تست های انسانی هنوز نتیجه نداده اند.
هر پروژه واکسنی موفقیت آمیز نیست
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری افزود: ممکنست هر پروژه تولید واکسن در مراحل یک، دو و سه انسانی با شکست مواجه شود؛ همانطور که آفریقای جنوبی واکسن «آسترازنیکا» را به نتیجه رساند اما دید که این واکسن نمی تواند کارآیی لازم را داشته باشد و باید آغاز به تولید واکسن کند یا یک سفارش جدید از یک کشور دیگر داشته باشد.
به گفته وی، انستیتو پاستور فرانسه تحقیقات تولید واکسن کرونا را آغاز کرد اما در فاز یک با شکست مواجه گردید. به این جهت نباید این انتظار را داشت که هر واکسن در مرحله تست بالینی نتیجه می دهد؛ ممکنست تست های بالینی که درباب واکسن کرونا در کشور شروع کردیم، موفق نشود.
قانعی با تاکید بر اینکه به ازای هر واکسن، یک فناوری در ایران نهادینه می شود، اظهار داشت: کرونا یک فرصت در کشور محسوب شد برای اینکه حالا در مرحله ای هستیم که دو آزمایشگاه سطح سه ایمنی در حال تأسیس است و قبل تر نیاز به این آزمایشگاه احساس نمی شد ولی حالا جزو دارایی های کشور شمرده می شود.
رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا با اشاره به دستاورد دیگر اپیدمی کرونا در کشور گفت: بواسطه این اپیدمی، بعضی تکنولوژی ها مانند mRNA در کشور نهادینه شد و از جانب دیگر، مسئولان به حوزه واکسن سازی توجه زیادی کرده اند. در حقیقت، نخستین بار بود که واکسن سازها جایگاه مهمی در کشور پیدا کردند و کسی به حرفشان گوش می دهد.
وی با تاکید بر اینکه ما تنها نباید به فکر خرید واکسن باشیم، بلکه باید به تولید واکسن کرونا توجه زیادی داشته باشیم، اظهار داشت: ستاد توسعه زیست فناوری از همان ابتدای کار وظیفه حمایت مادی و معنوی را بر عهده داشت.
قانعی تاکید کرد: برای آنکه فاز ۳ یک واکسن طی شود، نیاز به زیرساخت های تولیدی احساس می شود و این شدیداً هزینه بر است؛ به این جهت دولت ها باید هزینه های تولید واکسن و مراحل پیش از تولید آنرا در نظر بگیرند.
دولت باید ۱۵ میلیون دوز واکسن پیش خرید کند
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری افزود: در ایران باید دولت ۱۵ میلیون دوز واکسن از شرکت تولیدکننده پس از فاز ۳ که به صورت موفقیت آمیز گذرانده شده را پیش خرید کند.
قانعی اضافه کرد: از همان ابتدا برخی کشورها تمایل داشتند که تست های مختلف فاز ۱، ۲ و ۳ انسانی را به صورت مشترک با کشور ما انجام دهند. این در حالیست که ایران می بایست ۵۰ درصد پول واکسن را پرداخت می کرد و اگر پروژه با شکست مواجه می شد، این پول به هیچ عنوان بازگشت داده نمی شد.
رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا افزود: در چنین شرایطی اگر در تست های بالینی عوارضی متوجه مردم مورد تست می شد، بیمه باید پشتیبان این افراد می بود؛ بنا بر این ما به هیچ عنوان این روش را برای مشارکت با سایر کشورها در تولید واکسن اولویت قرار ندادیم.
وی در پاسخ به سوال مردم در خصوص اینکه چرا کشورهای اطراف ما واکسینه می شوند، اما ایران واکسینه نمی شود؟ اظهار داشت: چون ایران تست انسانی در مراحل اولیه کشورها را قبول نکرد و این شرط گذاشته شد که فاز ۱ را طی نماید و در صورت به نتیجه رسیدن، در فاز ۳ به شرط انتقال فنی با یکدیگر مشارکت داشته باشند. به این جهت کشور کوبا با ایران وارد تعامل شد که با این پیش شرط، همکاری را با انستیتو پاستور شروع کند.
قانعی عنوان کرد: در ابتدا کشور روسیه با این شرط حاضر به همکاری با ایران نبود اما حالا حاضر شده که واکسن خودرا در مراحل یک و دو انجام دهد و فاز ۳ را به صورت مشترک با ایران شروع کند.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با تاکید بر اینکه نیاز کشور ۱۶۰ میلیون دوز واکسن کرونا است، اظهار داشت: پیش بینی ما این است که هر کدام از فناوری های در پیش گرفته شده تولید واکسن کرونا بین ۱۵ تا ۲۵ میلیون دوز تولید داشته باشند که باز هم این میزان کم است.
وی تاکید کرد: تولیدات خودمان در کشور پاسخگوی نیاز به واکسن نیست اما باید در هر صورت نیاز خودمان را برطرف نماییم.
قانعی اضافه کرد: اگر واکسیناسیون ۶ ماه دوام داشته باشد، باید سناریوی دیگری را در عرصه تولید واکسن در نظر بگیریم.
حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی در فرآیند تولید واکسن
رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا اظهار داشت: نخستین بار بود که صندوق نوآوری و شکوفایی در فرآیند تولید واکسن حمایت هایی در خصوص اهرم کردن پول برای صنعت از واکسن سازها داشت و معاونت علمی این کار را پیش می برد.
وی با اعلان اینکه حالا برای دو واکسن ایرانی کرونا صنعت داریم، اظهار داشت: زنجیره فناوری تا تولید در فرآیند واکسن سازی کامل شده بطوریکه دو صنعت خواهان تولید واکسن های ایرانی پس از تست های موفقیت آمیز هستند که این جزو دستاوردهای کرونا شمرده می شود.
قانعی با اعلان اینکه شاید ۱۰۰ سال یکبار در کشور چنین اتفاقی رخ دهد، اظهار داشت: حالا به مرحله ای وارد شدیم که تا شهریور سال آینده واکسن ایرانی کرونا در انواع مختلف به تولید می رسد و ما بعنوان قطب تولید واکسن در دنیا محسوب می شویم.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری اضافه کرد: برمبنای اعلام یونیسف، حالا ما هشتمین کشور تولیدکننده واکسن (۲ واکسن) هستیم اما اگر ۵ واکسن را در دستور کار داشته باشیم، این رتبه نیز ارتقا می یابد.
وی تاکید کرد: احتمال دارد در برخی از روش های غیرمعمول تولید واکسن همچون واکسن خوراکی در سال آینده ورود پیدا نماییم که در این خصوص پژوهش هایی در حال انجام می باشد.


منبع:

1399/11/27
14:44:31
0.0 / 5
1478
تگهای خبر: آنلاین , پژوهش , تكنولوژی , تولید
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲