عبور بی خطر یك سیارك از نزدیكی زمین در نخستین روز سال 1400

عبور بی خطر یك سیارك از نزدیكی زمین در نخستین روز سال 1400

لیمو بلاگ: مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران از عبور سیارکی از مقابل زمین در نخستین روز از آخرین سال قرن 14 خورشیدی آگاهی داد.


مهندس مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت و گو با ایسنا با اشاره به عبور بزرگترین و سریع ترین سیارک از کنار زمین در ابتدای سال ۱۴۰۰ خورشیدی، اظهار داشت: در ساعت ۱۹ و ۳۳ دقیقه شامگاه یکشنبه، نخستین روز از نوروز سال ۱۴۰۰، سیارک 231937 و یا FO32 2001 از ۵ برابر فاصله ماه تا زمین، از نزدیکی زمین عبور خواهدنمود و در کمترین فاصله با کره خاکی ما، حدود ۲ میلیون کیلومتر فاصله خواهد داشت که در ابعاد نجومی چنین فواصلی کوتاه بشمار می رود.
وی افزود: کمترین و بیشترین فاصله این سیارک از خورشید، بین ۰.۳ تا ۳.۱۱ واحد نجومی است. (A.U و یا Astronomical Unit، میانگین فاصله زمین تا خورشید است و هر واحد نجومی حدودا برابر ۱۵۰ میلیون کیلومتر است).
عتیقی تصریح کرد: چهار نزدیکی پیش بینی شده بعدی این سیارک در دهه های آینده با زمین عبارتند از:


تاریخ فاصله از زمین (کیلومتر) سرعت (کیلومتر بر ثانیه) جمعه ۳ فروردین ۱۴۳۱ ۲، ۸۳۱، ۶۵۸ ۳۳.۵ جمعه ۳ فروردین ۱۴۸۲ ۳، ۱۴۲، ۰۰۲ ۳۴.۴ پنجشنبه ۵ فروردین ۱۵۱۳ ۷، ۱۲۳، ۷۲۶ ۳۲.۸ یکشنبه اول نوروز ۱۵۶۴ ۱۱، ۴۷۶، ۶۷۸ ۳۵.۸
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران تصریح کرد: بدین سبب سیارک یاد شده تا ۳۱ سال بعد از سال ۱۴۰۰، از نزدیکی زمین عبور نخواهد کرد و جالب است علاقمندان آگاه باشند که در سال جدید پیش رو، این سیارک حدود ۸۰۰ هزار کیلومتر نسبت به سال ۱۴۳۱ خورشیدی به زمین نزدیکتر است!
وی افزود: سرعت این جرم که حدود ۳۵ کیلومتر بر ثانیه است (۱۲۳ هزار و ۸۸۷ کیلومتر در ساعت) حتی از سرعت مداری زمین به گرد خورشید سریع تر (سرعت گردش زمین به دور خورشید ۳۰ کیلومتر بر ثانیه) است و آن چنان سریع این جرم در آسمان جا به جا می شود که رصدگران با تلسکوپ قادر به تشخیص جا به جایی آن از مقابل ستارگان خواهند بود.
عتیقی با تاکید بر اینکه این سیارک بزرگترین سیارک شناخته شده عبوری از کنار زمین در سال ۱۴۰۰ است، افزود: قطر این جرم آسمانی حدود یک کیلومتر تخمین زده شده است؛ بر این اساس، سیارک مورد بحث از ۹۷ درصد سیارکها بزرگتر است، اما در مقایسه با سیارکهای بزرگ، کوچک به حساب می آید؛ لازم به توضیح است که ابعاد سیارک FO32 2001 با پل معلق "گلدن گیت" در سانفرانسیسکوی آمریکا مقایسه شده است.
وی افزود: این سیارک الان در جنوب صفحه منظومه خورشیدی به سمت خورشید در حرکت است و همانگونه که اشاره شد در روز اول سال نو خورشیدی که آخرین سال قرن ۱۴ خورشیدی به حساب می آید، از نزدیکی زمین عبور خواهدنمود.
عتیقی، با اشاره به اینکه اجرام نزدیک به زمین با عنوان Near Erath Object و یا NEO طبقه بندی می شوند، افزود: گاهی اوقات از NEO برای این اجرام بعنوان سیارک های نزدیک به زمین استفاده می شود.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران اشاره کرد: با وجود آنکه مدار سیارک FO32 2001 شناخته شده و گاهی از نزدیکی زمین نیز عبور می کند، سازمان فضایی ناسا آنرا بعنوان "سیارک بالقوه خطرناک" طبقه بندی کرده است؛ هر چند که همچون سنگ های فضایی است که هیچ نوع خطر برخوردی با زمین تا کنون نداشته است.




منبع:

1399/10/28
15:14:14
0.0 / 5
971
تگهای خبر: سازمان
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴