در گفت وگو با ایسنا اعلام شد

اجرای ۲۰ درصدی سند هوافضا در كشور

اجرای ۲۰ درصدی سند هوافضا در كشور

به گزارش لیمو بلاگ عضو كارگروه مشورتی هوافضای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی كشور با اشاره به روند كند كشور در حوزه فضایی، اظهار داشت: طبق گزارش های عرضه شده از سند ۱۰ ساله هوافضا تنها ۲۰ درصد آن اجرایی شده است.



دكتر مهدی نژاد نوری، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی مالك اشتر در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به روند برگزاری جلسات شورای عالی فضایی، اضافه كرد: جلسات شورای عالی فضایی در دولت یازدهم و دوازدهم به ندرت تشكیل شده، اما كمیسیون دائمی شورای عالی فضایی بعضی از اوقات تشكیل جلسه داده است.

وی افزود: با عنایت به سطح عالی افراد حاضر در شورای عالی فضایی، مصوبات آن از اهمیت بالایی برخوردار می باشد و به اعتبار آن باید ابلاغ و اجرا شود. ازاین رو امكان دارد علت برگزار نشدن جلسات این شورا، فراهم نبودن زمینه اجرای مصوباتی باشد كه مقرر است در آن تصویب شود.

عضو كارگروه مشورتی هوافضای ستاد راهبردی اجرای نقشه جامع علمی كشور به علل عدم پرتاب ماهواره های تولید شده در كشور اشاره نمود و خاطرنشان كرد: سال قبل یكی از ماهواره ها برای پرتاب روی سكو رفت و كاملا آماده پرتاب بود، اما از روی سكو كنار گذاشته شد كه دلیل توقف آن مذاكرات سیاسی بوده است.

مهدی نژاد نوری تصریح كرد: این امر باعث شد كه بر بر اساس گزارش ها، تابحال حدود ۲۰ درصد از سند ۱۰ ساله هوافضا، مصوب ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی كشور، اجرایی شود كه عمده آن متعلق به گذشته است.

وی در عین حال افزود: به تازگی اخبار خوبی در زمینه پرتاب ها و فعالیت های تحقیقاتی فضایی از جانب وزیر ارتباطات و رییس سازمان فضایی اعلام شده است كه امیدواریم محقق شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه مالك اشتر با اشاره به اینكه ایران در سال ۸۷ با پرتاب ماهواره "امید" و استقرار آن در مدار، در رده هشتمین كشور دنیا در دستیابی به فناوری پرتاب ماهواره به فضا قرار گرفت، تصریح كرد: در سال های اخیر، این روند بسیار كند شده، به گونه ای كه سبب پراكندگی تیم های علمی فعال در حوزه فضایی شده است.

وی با اشاره به اینكه بعضی از پروژه ها در حوزه هوافضا به منافع كشور، مردم و آینده آنها گره خورده و از ماهیت راهبردی برخوردار می باشند، اظهار داشت: هم اكنون كشور ما در حال سرمایه گذاری در حوزه هوافضا است كه می تواند در سال های آینده به درآمدزایی كلانی منجر شود. به گونه ای كه در دنیا علاوه بر بعد خودباوری علمی و حفظ استقلال، شكوفایی اقتصادی گسترده ای را به دنبال داشته است، از این رو خیلی از كشورها به دنبال رشد خدمات فضا پایه همچون خدمات مخابراتی هستند.

این عضو هیات علمی دانشگاه مالك اشتر با ابراز امیدواری از اینكه امسال دو پرتاب اجرایی شود، اضافه كرد: اجرای چندین پروژه مهم فضایی نظیر ساخت ماهواره های سنجشی و مخابراتی و حتی خرید ماهواره و در مدار قراردادن آن می تواند به ایجاد كسب و كارهای دانش بنیان فضاپایه منجر شود.

وی با اشاره به كاربردهای فناوری های فضایی در حوزه های مختلف، خاطرنشان كرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی باید الگویی برای برنامه های گفتمانی در حوزه هوافضا طراحی كند. چند سال است كه ما نقطه مداری داریم، ولی ماهواره ای در آن نداریم و كشور را تهدید به بازپس گیری كرده اند.




1397/09/20
14:12:48
5.0 / 5
4774
تگهای خبر: تولید , خدمات , دانش بنیان , دانشگاه
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳